Rabu, 9 November 2011

KehidupaN Di Luar Negeri


ngee....

untuk pengetahuan kalian skang aku berada di luar kawasan
Yakni di luar negeri
iaitu bukan di Png tmpat kelahiran ku...

Skang aku berada di Shah Alam...
byk la perlian yg ku terima sepanjang aku di sana...
biasa la b4 ni aku kan selalu je dlm ZON selamat
selalu je kat png...
Sk,smk,plkn dan jgk dip uitm semua di png....
bila aku dpt je smbung Degree kat s.alem 2 mcm2 la aku dgr...

padan muka la... Ha biar dia rasa dok jauh dr family dan mcm2 lg la....
ada stgah 2 kata ha blh la berdikari lepas ni...
hatoi selama ni aku x penah berdikari ke.... masak kari pon tau la....
hatoi pown yai....apakah permasalahan kalian HA......

tp kan aku pun rasa padan muka aku la
sb masa aku study kt png HEAVEN je....
xyah pk pasal MONEY,transport,mkn, duit balik kg....
huhuhuu...

skang semua 2 aku kena pk....
da la PTPTN pown sabotaj aku...
hatoi pown yai....
MONEY skang ni aku perlu kwn dgn kau...
blh x kau jgn jual mahal dgn aku...
aku sggup tau buang ego aku kerana kau....
ego 2 bkn mksdnya BABY aku ye....

Skang ni aku br tau mcmn kwn2 yg jauh2 nun study kat png dulu
byk masalah jgk ye...
kehendak melebihi duit..
hahahha...
pandai2 je kan wat istilah sendiri....
tau dek En.Hafiz(LECT ECO) mengamuk dia
lain yg diajar lain yg belajar...

kat sana mkn pown mahai hatoi yai pown....
very different with PNG....
But life must go on....
study 1st...mkn nanti...
wah bole percaya ini story..
hahhaha...
sini dulu la...t aku story lg pasal idup di perantauan ni...
hahahhahah (ayat nk gedik jer)


Khamis, 8 September 2011

Minggu Yg bizi part 1



haluuu..

tgok la title aku k....
aku bz sgt minggu ni tp still sempat un9 kan2....huhu(bz ke)
minggu lepas raya then start je senin 2 start la program aku..
...

senin 2 aku g raya kat taiping... umah my beloved aweks... anis & palahin
aku g dgn girlpren & boypren aku.... samimi & krol....b'3 je kitorg....
asalnya 5 tp last minit tggal 3 je..huhu...
kami g naik keta ferari krol (viva)....krol drive...samimi assistant n
AKULAH BOS..hehe
ni 1st RaYa KROL & raya KE-7 aku & samimi....2 la nk sgt keje kan krol....huhu..
nasib la ada aku & samimi ni teman kamoo g BERAYA tau krol..
..

hepi sgt weh bila jmp aweks2 aku 2...
GEMBIRA tgok diorg tp SEDIH dgr story diorg...
aweks2 aku 2 da b'kerjaya skang.... good2...

smp mlm gak la kt umah diorg...
mkn nasi la mkn koew teow la...
isi perut la katakan....

mood raya lg kan...huhu...
bila da mlm masa tuk pulang la...
hehe....

NI LA GIRLPREN AKU NURUL SHAMIMI YE..


NI LA KROL KWN AKU..HEHE... MERANGKAP DRIVER AKU...HAHAHA...





Sabtu, 3 September 2011

RAyerrrrrrr

ok skang nk cita pasal raya ye...

semua da cita tp aku br nk cita ni ha....

x kisah la nk baca ke x tp aku nk cita gak....

1st raya mcm biasa la pg 2 g smbhyg raya...

balik 2 kena la kemas2 apa patut...

almaklum la tggal aku sorg je kot ank dara mak cik YAH (mummy aku ye)hehe

pas2 br bermaafan....

then g pusara abah aku...

pas2 g umah mak long aku....

pas2 blik umah rest jap....

then kawan aku dtg ajak g beraya....

smp la ptg.....

DONe 1st raya...

pic raya t la klu rajin aku msukkan ye....


BLurrrr

bLurrrrr

BluRRRrrrr

pening.....

weh smbung entry lepas...

ssh la aku nk lupa dia....

aku x contact dia plak contact aku...

da 2 tgn aku ni gatal plak reply....

TULUN..TULUN...


Khamis, 25 Ogos 2011

NO TITLE...SEkian...


Assalamualaikum....

INI adalah antara Masalah NEGARA yg x dapat d'atasi....TULUN2...


Ni ha muka tekanan... bergaya x dgn ROKOK sekali..haha (JGN TIRU AKSI INI)

Sekarang ni aku tgh keliru memikirkan hal NEGARA...
susah btul la klu berkenaan dgn hati & perasaan ni...
ini sama ada SUKA atau EGO ..
klu korg apa yg korg akan wat klu tgh KELIRU mcm aku ni ha????
sb aku rasa mcm aku nk "KOMA" 3 TAHUN je then aku nk DERMA HATI aku ni...

NI perasaan aku la..huhu (x malu kan) haha

aku suka dia ...( ZMR wat pengakuan berani mati ni.. haha)
tp aku cuba menidakkan perasaan ni..
sb aku takut kecewa...
kdg2 aku sendiri x pasti dgn perasaan aku...
dan aku x yakin dgn dia..
kdg2 aku rasa dia da xdak HATi
sb dia da serah kat org lain...
Tp napa dia still wat mcm dia still ada HATI
hahh x paham aku....(muSyKiL)

kenapa kdg2 aku rasa perasaan dia mcm ni???

kdg2 mcm suka kdg mcm x...
kdg2 mcm caring kdg2 mcm x..
kdg2 mcm jeles kdg2 mcm x
kdg2 mcm nk kongsi kdg2 mcm xmau..

Sebenarnya aku x suka WORD "KADANG2" 2.............
ntah la... tp yg aku akan lakukan try utk lupakan dia...
walaupun agak susah...
sb da byk kali aku try buat tp xleh... huhu..
(Ni la org kata BELOM berjuang da mengaku kalah)
sb aku x berani nk luahkan...huhu...
dan aku xkan luahkan... sekian..

kdg2 t'pk jgk kenapa la aku kenal dia...
klu x kenal x la aku jd mcm ni....
susahnya nk lupakan dia...
Tp aku tetap akan berjuang utk lupakan dia...

tp Persoalannya di sini....
BETUL KA TINDAKAN AKU NI?????


Selasa, 23 Ogos 2011

Baby ku Tenat...SOB2...

assalamualaikum.....

ni aku nk cita pasal baby aku yg cute miut....
sejak dua menjak ni dia sakit....
aku xdak masa nk rawat dia....
MAAF SYG....

ni semua sb aku asyik keje la....
cuti pun xde....
hmmm...da lama aku x belai dia..
mandi pun kadang2 je....
aku da x beri p'hatian pada nya lg...
bkn xnk tp aku x sempat....

dia da mula nk protes...
ye la da lama aku x peduli kat dia....
bila bersama mcm nk xnk je....

semalam aku tgok dia da tenat sgt
so, aku ajak la mmbr aku bwk la dia dapatkan rawatan....
time kami pg 2 NURSE plak xdak so aku t'paksa la rawat dia s'diri
dgn gunakan teknologi yg canggih aku cuba masukkan udara pada KAKINYA...
tp bila aku cuba aku rasa mcm KAKINYA makin kecut dan kempis...

aku mula PANIK dan CEMAS...
tiba2 ada sorg mamat ni dia dtg pun rawat BINI dia...
so dgn muka x malu aku tny la dia mcmn nk guna benda alah 2...

dgn senyum mengejek mamat 2 cakap : TEKAN LA KAT TAYAR KEMPIS
Ceh patut la dari td x msuk angin ni ha...
salah tekan rupanya....
malu2 gak...tp apakan daya....huhu
smp aku nk blik pun mamat ni blh gelak2 lg kat aku dgn "adik"...
bABY Aku 2 moto aku tau korg jgn pk mcm2 tau....
t la aku tunjuk muka dia ye...
kacak jgk baby aku 2...klu aku tunjuk karang korg bekenan plak..
hahahah



smp sini dulu la ye story aku....

P/S : PNADAI NAIK PANDAI LA RAWAT YE...


Rabu, 17 Ogos 2011

CONFIDENT mau ada...hahah



STrOk....

TempaT KejAdiAn: Dalam Surau..sELEpas berbuka n selepas solat maghrib (dalam keadaan perut yg sarat dgn makanan)

Makcik: ank tolong tgok cAlender isyak masuk kul berapa jap

Zmr:(Bgn smbil senyum kambing) Dgn confident level yg tggi Hmm isyak msuk kul 7.29 la Makcik

Makcik: haaa(muka terkejut)

Zmr: Napa plak makcik ni wat muka mcm 2 jgn la mcm ni....hatoi aku salah cakap ke...." smbil meneliti jam tgn aku dan jarum jam menunjukkan tepat jam 8.40... otak ligat memikirkan td aku solat apa ha...."KONFIus"

Makcik: tgok btoi2 (dgn muka x puas ati)

Zmr: btoi la makcik...ni ogos pny date la sy tgok....(Masih confident)haha

Makcik: (dGn Muka yg masih x percaya) cuba tgok lg sekali

Zmr: (tgok dgn teliti) eh sy silap bulan la.... td september pny... (dgn gunakan suara spongebob) MAAFKAN SAYA

MAkcik: Senyum puas ati...

KESimpulan: tgok dgn teliti br cakap....huhu


Isnin, 15 Ogos 2011

RajiN LeBih

heheheh...

Tetiba je aku jd insan yg rajin nk edit aku pny blog...
hahaha....best plak aku edit.... smp da pg la...
pny pulun x pulun... hahaha

Cantik ke???

hahaha..pulun je lebih tp tetap x cantik kan...
aku bkn kreatif sgt pun....
tp aku rasa kemas la ckit kan2....
cepat ngaku....hahaha..

ok la da lewat ni weh....
japg da nk sahur...
sempat tdo lg ni..hehehe

Ahad, 14 Ogos 2011

HATI....

HaTi.....

aToi kenapa la aku ada kau HATI...
ssh tol nk kawal kau kan skang.....
kau semakin liar kan...
penat la jaga kau HATI...
kenapa kau ni HATI cepat sgt suka dia
sb kau suka dia aku jd makin BENCI kt kau tau x HATI...

kau tau napa aku benci kau HATI...
sb kau la nanti aku akan kecewa....
aku benci kau dalam2 HATI....
aku doa n arap sgt kau berubah HATI...

Jumaat, 5 Ogos 2011

RuMah UsaNg

SUSPEN x title aku...hahah.. Hello....da lama kan aku x conteng BLOG aku ni....smp ada yg merungut la...hahaha.. aku tau diorg BOSAN tgok blog aku yg da berkurun x update kan2. Da bersawang pun blog aku ni....

Klu tgok dari title xtau la aku ada kene mengena ke x tp korg baca je la...hahaha...ADA AKU KISAH...

Blog aku ni da usang dan bagai umah t'bengkalai la pny nk di jadikan cerita...hahah..... ni pun aku just nk sapu sawang n habuk2 ja ni.... supaya xdak yg merungut BLOG aku ni x berpenghuni...haha.. dah nk raya la katakan...(ada kena mengena ka) haha

aku bkn apa cuma mls je nk nk wt coretan kurg ikhlas...hahaha nk kata bz, x la tp just xdak apa nk share..so lmbt la aku update BLOG aku ni..hehe...

Meh aku nk story ckit ye.... BUat pengetahuan kalian semua skang ni aku tgah bercuti agak2 dlm 4 bulan mcm 2 la.....sementara nk smbung ijazah.... masa mula2 cuti aku plan nk keje tp tkut plan nk keje x jd sb plan aku b4 ni pun punah gak...haha... then plan mengembangkan bdn yg sedia kembang ni plak yg jd....tp x sangka plak plan kali ni jd.... haha...

aku keje as a promoter je... x m'banggakan pun but i'm hepi coz income masuk tiap bulan... n xdok umah buang masa...huhu...ramai kwn aku keje situ so x boring la wlu pun keje 2 boring..hahah... klu ikut kiraan aku da hmpir 4 bulan aku berulang alik dari teratakku ke pacific ofis ku..huhu.. agak jauh tp xpe la aku rela demi tidak membuang masa....haha... aku igt nk keje smp raya...huhu berkaliber x aku???

hehe..sebenarnya aku x plan pun nk keje smp raya tp d'sebabkan insentif yg bakal ku terima aku sanggup...hahah..walaupun x seberapa....haha

for info...aku keje kat c2 gaji ciput je...tp ok la...huhu... cari pengalaman kan so aku x peduli keje apa n gaji ciput ke x....huhu...keje kt c2 biasa la kena la ikut rule diorg kan.. pak guard pun agak berkuasa kat c2...kdg2 tunjuk kuasa x kena tmpat...sbgai pekeja bawahan ikut je la kan....sb 2 aku nk smbung study lg xnk aku keje mcm ni sb ada sorg kawan aku ni kata
''belajar la tinggi2 klu xnk jd kuli"...tp sapa la nk jd kuli kan2..korg pun mesti xnk kan2 so
BELAJAR la selagi mampu n terdaya klu xnk jd kuli....

sekian saja so klu nk baca coretan aku lg merungut la kerap2..haha

Ahad, 3 April 2011

MY FUTURE FACE...

Isnin, 14 Mac 2011

Jumaat, 28 Januari 2011

Sweet 21...



Dah beberapa hari aku x update blog aku nih kan...pejam celik pejam celik...dah smp 24 januari iaitu di mana tarikh 2 mama telah melahirkan aku ke dunia....hari isnin pada jam 5.40 pg... ni la 1st time aku melihat dunia yg indah...tp x phm apa2 pun...huhu... umur makin ningkat perangai ntah la..hahaha...
NI LA KEK YG AKAK AKU WAT...JUST 4 ME..THANKS....LOVE U...

bday aku yg ke 21 ni kak ija aku merangkap mak ngah kepada ank2 buah aku wat kek mcm kat kedai 2....hehe..terharunya aku....thanks kak ija....then kami mkn ramai2....hehe..wlu pun kek 2 mcm x jd je tp bg aku kek 2 sedap sgt sb akak aku yg wat khas utk aku lak 2 kan.......hehe...nana ank buah aku nyanyi lagu bday
kt aku....wlu pun lagu bunyi agak lain mcm bila dia yg nyanyi tp aku bahagia dan terharu rasa hepi sgt...thanks kamoo semua....syg kamoo semua...

ramai kawan2 aku wish kat aku....hepi sgt sb diorg igt kat aku... wlupun facebook membantu... thanks sgt..hehe...

Dlm hepi mesti ada sedih kan...huhu...aku rasa sedih sb aku pk "DIA" akan jd org pertama wish bday aku taun ni tp hmmmm.....ntah la walaupun aku mcm ok2 je tp ntah napa aku rasa hati aku menangis....hmmm... masa jam malaysia menunjukkan kul 0001 pada 2401 aku wat cool ja wlu pun masa 2 dah ramai kwan2 aku wish kat aku....aku pk dia tgah wat sesua2 maybe utk surprise kan aku tp hampeh...hmmm....pukul 0030 br dia wish atoi masa 2 aku mmg xdak mood la.... hmmm...btw thanks sb wish....love u so much...

Sabtu, 22 Januari 2011

COnt...

ari ni si mw 2 x datang keje dia g casting modeling tp semalam dia dah berlakon dgn jayanya depan staff ''selsema teruk konon''serok serek serok serek'' bunyi.... nasib la aku ni x suka masuk cmpur hal org tidak aku dah gtau yg sebenar...huhu...

ari ni x byk keje sgt....updates passport je...then sembang2 dgn ck,mm n abg wan.... rupanya mm pun dok kutuk gak si mw 2...adoi....byk gak erk org x puas ati dgn si mw ni rupanya.... yg bestnya ari ni encik bos cuti....haha...

Jumaat, 21 Januari 2011

AL-KISAH

Assalamualaikum...

hai...ari ni dah hmpir 2 bulan aku praktikal kat THTS....aku suka sgt keja kat c2.... surrounding yg baik utk belajar...suka sgt lah...best keje c2...tp kena pndai bwk diri la....kt c2 ada 3 org lg budak praktikal yg lain...Cahaya Keharuman(CK) ,Mat motor(MM) n minah waja(MW) ...huhu...(bukan nama sebenar)...pr aku dgn staff sume ok tp nak di jadikan cerita aku tekanan tol la dgn bdk 2 org 2 si Mat motor n si Minah waja 2....geram yg tahap kritikal dah....

si Mat motor 2 aku leh consider lg walau pun sometimes aku bengang gak dgn dia... perangai OVER gler kdg2 2...penah sekali nk di jdikan story "phone bunyi then ck pun angkat la memandangkan aku dgn ck je yg berminat nk angkat phone 2 n ck suh aku pggil si mw 2 coz customer 2 nk tny pasal tour so aku pggl la then si mm 2 kata kat aku "napa hg tau pasal attendance je ke smp xleh nk jwb p'tnyaan customer 2... wah2 menyerap darah aku dgr.... tp jenis aku ni x pndai nk marah or nk skitkan ati org...so aku diam je... lg pun aku masih br lg kat c2.... bru beberapa ari.....bengang gler aku masa 2... terus xdak mood.... aku sabar je.... lepas pada 2 aku dah mls nk amik pot lg dgn dia...dia cite aku wat dunno je....padan muka dia... kadang2 2 rasa kesian gak la.... tp ntah la ati aku ni x dpt nk maafkan dia lg....

si minah waja 2 plak....adoi perangai subhanallah.... x reti nk hormat org lain lgsg.... kot dia x hormat aku....leh consider lg coz kami ni sebaya...tp klu staff n bos yg lebih tua pun dia x hormat..apa cer??? tau la segak...so jgn gunakan benda 2 utk benda x elok....dia rapat dgn bos tp aku x kisah walaupun ada staff kata unfair...aku betul2 x kisah coz aku x suka org lebih kan aku....aku suka wat relax ja....biar org x knl aku pun xpe tp aku puas hati dgn hasil kerja aku.... huhu...ari ni pny kejadian...si mw 2 kena wat surat cuti jemaah, sebenarnya selalu aku yg wat then masa 2 aku tgah updates passport so si mw 2 la kena wat then dia tny aku no siri dlm fail umrah am 2 coz nk continue then aku kta la g la tgok sendiri aku x igt.... pas2 dia tny aku lak mana fail pakej haji....geram tol la aku...pas2 aku kata la g la tgok dlm almari....sume nk tny...bila staff tny kata tau wat... padah nk tunjuk terer.... bodoh sombong....
pas2 td ada la sorg customer 2 kol nk ckp dgn si mw 2...customer 2 gtau la aku dia suh si mw 2 emailkan sume tour yg abroad pny 10 ari lepas tp dia customer 2 x terima pun.... bila aku tny si mw 2 kata dai dah email so aku nk bg la alamat email customer 2 kat dia then dia kata bg kat mm.....geram tol aku keje dia sume nk pass kat org len...mmg dasar pemalas....walaupun aku x suka kt mm 2 tp aku kesian gak la kat dia....


Sabtu, 15 Januari 2011

RaGaM

Atoi....mcm2 ragam dan perangai ye bila kita sudah mula mengenali seseorg..... itu lah manusia....
hmm...pening gak aku dgr diorg bercerita + mengumpat..... dlm dunia ni penting kah mengumpat???? atoi x phm!!!!aku selalu play save je....so baik aku dgr dan diam...jgn tokok tmbah....x pasal2 aku kena blik plak....

hidup aku ni sng ja...skang aku pegang pada 2 prinsip:
1. berbuat baiklah pada org selagi dia baik dgn kita
2. Jgn wat benda yg kita x suka org wat kat kita.....
alhamdulillah hidup aku aman damai tanpa musuh hingga skang..... syukur sgt....

Isnin, 3 Januari 2011

Tujuh perkara ganjil

Terdapat seorang pemuda yang kerjanya menggali kubur dan mencuri kain kafan untuk dijual. Pada suatu hari, pemuda tersebut berjumpa dengan seorang ahli ibadah untuk menyatakan kekesalannya dan keinginan untuk bertaubat kepada Allah s. w. t. Dia berkata, "Sepanjang aku menggali kubur untuk mencuri kain kafan, aku telah melihat 7 perkara ganjil yang menimpa mayat-mayat tersebut. Lantaran aku merasa sangat insaf atas perbuatanku yang sangat keji itu dan ingin sekali bertaubat."

" Yang pertama, aku lihat mayat yang pada siang harinya menghadap kiblat. Tetapi pabila aku menggali semula kuburnya pada waktu malam, aku lihat wajahnya telahpun membelakangkan kiblat. Mengapa terjadi begitu, wahai tuan guru?" tanya pemuda itu. " Wahai anak muda, mereka itulah golongan yang telah mensyirikkan Allah s. w. t. sewaktu hidupnya. Lantaran Allah s. w. t. menghinakan mereka dengan memalingkan wajah mereka dari mengadap kiblat, bagi membezakan mereka daripada golongan muslim yang lain," jawab ahli ibadah tersebut.

Sambung pemuda itu lagi, " Golongan yang kedua, aku lihat wajah mereka sangat elok semasa mereka dimasukkan ke dalam liang lahad. Tatkala malam hari ketika aku menggali kubur mereka, ku lihat wajah mereka telahpun bertukar menjadi babi. Mengapa begitu halnya, wahai tuan guru?" Jawab ahli ibadah tersebut, " Wahai anak muda, mereka itulah golongan yang meremehkan dan meninggalkan solat sewaktu hidupnya. Sesungguhnya solat merupakan amalan yang pertama sekali dihisab. Jika sempurna solat, maka sempurnalah amalan-amalan kita yang lain,"

Pemuda itu menyambung lagi, " Wahai tuan guru, golongan yang ketiga yang aku lihat, pada waktu siang mayatnya kelihatan seperti biasa sahaja. Apabila aku menggali kuburnya pada waktu malam, ku lihat perutnya terlalu gelembung, keluar pula ulat yang terlalu banyak daripada perutnya itu." " Mereka itulah golongan yang gemar memakan harta yang haram, wahai anak muda," balas ahli ibadah itu lagi.

" Golongan keempat, ku lihat mayat yang jasadnya bertukar menjadi batu bulat yang hitam warnanya. Mengapa terjadi begitu, wahai tuan guru?" Jawab ahli ibadah itu, " Wahai pemuda, itulah golongan manusia yang derhaka kepada kedua ibu bapanya sewaktu hayatnya. Sesungguhnya Allah s. w. t. sama sekali tidak redha kepada manusia yang menderhakai ibu bapanya."

" Golongan kelima, ku lihat ada pula mayat yang kukunya amat panjang, hingga membelit-belit seluruh tubuhnya dan keluar segala isi dari tubuh badannya," sambung pemuda itu. " Anak muda, mereka itulah golongan yang gemar memutuskan silaturrahim. Semasa hidupnya mereka suka memulakan pertengkaran dan tidak bertegur sapa lebih daripada 3 hari. Bukankah Rasulullah s. a. w. pernah bersabda, bahawa sesiapa yang tidak bertegur sapa melebihi 3 hari bukanlah termasuk dalam golongan umat baginda," jelas ahli ibadah tersebut.

" Wahai guru, golongan yang keenam yang aku lihat, sewaktu siangnya lahadnya kering kontang. Tatkala malam ketika aku menggali semula kubur itu, ku lihat mayat tersebut terapung dan lahadnya dipenuhi air hitam yang amat busuk baunya," " Wahai pemuda, itulah golongan yang memakan harta riba sewaktu hayatnya," jawab ahli ibadah tadi.

" Wahai guru, golongan yang terakhir yang aku lihat, mayatnya sentiasa tersenyum dan berseri-seri pula wajahnya. Mengapa demikian halnya wahai tuan guru?" tanya pemuda itu lagi. Jawab ahli ibadah tersebut, " Wahai pemuda, mereka itulah golongan manusia yang berilmu. Dan mereka beramal pula dengan ilmunya sewaktu hayat mereka. Inilah golongan yang beroleh keredhaan dan kemuliaan di sisi Allah s. w. t. baik sewaktu hayatnya mahupun sesudah matinya."

Ingatlah, sesungguhnya daripada Allah s. w. t kita datang dan kepadaNya jualah kita akan kembali. Kita akan dipertanggungjawabkan atas setiap amal yang kita lakukan, hatta amalan sebesar zarah. Wallahua'lam..

2011

Tahun baru telah menjelma...setiap org mesti ada azam baru di tahun yg baru ni kan..... huhu...
hmmm sebut pasal azam aku pun x lari dr berazam utk 2011 so aku pun nk cita la azam aku utk 2011 ni dgn korg...hehe...2 pun klu korg sudi nk baca la...

azam aku utk 2011 ni kan....aku nk kurgkan berat bdan aku yg semakin lama semakin bertambah ni..... pening gak kadang2 pk pasal berat ni.... setengah org kata berat aku dah ok.... setengah org kata aku ni gemuk..... tp xdak plak org kata aku ni kurus...hak2... susah tol la nak turunkan berat tp klu nk naik kan aku terer la...huk2... hmmm walau apa pun aku dah berazam so aku mesti usaha utk capai...... tp g mana ye!!!!! akan ku pk kan.......

azam aku yg 2nd aku nk lebih menyayangi org yg aku syg....family...kwan2...saudara mara... dan si Dia yg bertaktha di hati ku kini....H**********........

azam yg last nak kumpul duit....then nk beli sume yg rasa nk beli..... dan terasa teringin nk dimiliki.....

Ahad, 2 Januari 2011